APEL

Fundacja Sedeka oraz Organizacja Międzyzakładowa nr 3319 NSZZ ”Solidarność” zwraca się z prośbą o pomoc dla Andrzeja Sztelmacha.

Andrzej ma 28 lat . Ok. 4 lata temu zauważył pogarszający się wzrok i dziwną „błonę” na oku. Po przeprowadzonych późniejszych badaniach stwierdzono u niego konieczność przeprowadzenia przeszczepu stożka rogówki od dawcy. Tego typu zabiegi prywatne nie są wykonywane w Polsce , a z refundacji NFZ czas oczekiwania to nawet 5 lat. 8 września 2014 r. Andrzej był na badaniach w klinice w Ostrawie (Czechy) gdzie stwierdzono pęknięcie rogówki oraz pilną kwalifikację na przeszczep. Jest to jedyne wyjście aby nie stracił wzroku. Ze względu na bardzo trudną sytuację rodzinną nasz kolega nie może liczyć na wsparcie rodziny.

Prosimy wszystkich ludzi , którym nie jest obojętny los naszego kolegi o wpłaty i pomoc w uzyskaniu środków finansowych na operację . Udowodnijmy , że jesteśmy razem i pokażmy swoją  solidarność międzyludzką!

FUNDACJA SEDEKA ul. Grzybowska 4 lok. 211, 00-131 Warszawa

NUMER KONTA: 57 1030 1508 0000 0008 1669 1028

Koniecznie wpisz w tytule :

10379-Grupa OPP – Pomoc dla Andrzeja , zbiórka publiczna

(bez poprawnego wpisania tytułu pieniądze nie trafią na konto grupy)

Dziękuję w imieniu Andrzeja .

Daniel Sawicki

Kierownik Grupy OPP 10379, kom:793-603-124, e-mail:daniel.sawicki@vp.pl