Noworoczna oferta Kiosku RM

Zachęcamy do zapoznania się ze specjalną, noworoczną ofertą Kiosku Regionu Mazowsze, w którym oprócz gadżetów związkowych znajdziemy m. in.:

„Resortowe dzieci” – książka o Mediach, Służbach Specjalnych, Politykach, Biznesie i Nauce. W pierwszym tomie autorzy Dorota Kania, Jerzy Targalski i Maciej Marosz lustrują czołowych dziennikarzy mainstreamu.
Książka ukazała się nakładem Wydawnictwa Fronda. Oficjalna premiera odbyła się 17 grudnia br.

Pełny opis:
One. Resortowe dzieci. Wychowane w rodzinach działaczy i funkcjonariuszy KPP, PZPR. Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego, a potem SB. Doskonale ustawione potem w życiu, dzięki koneksjom, a potem pieniądzom i „grubej kresce”. Czasem, choć wywodzą się z niekomunistycznych środowisk, związane ideologicznie oraz materialnie z byłą władzą i bezpieką. Za młodu aktywiści komunistycznych organizacji młodzieżowych, potem biznesmeni, właściciele i zarządcy nowych mediów. Właśnie dlatego tak zdecydowanie przeciwne dekomunizacji i lustracji, szydzący z patriotyzmu, polskich tradycji i w ogóle z polskości. Niebezpieczne, bo usytuowane w opiniotwórczej prasie, a przede wszystkim w telewizji i stacjach radiowych. Obecne w nich od stanu wojennego – do dziś.

One. Resortowe dzieci. „Violetty”, „Kowalscy”, Literaci”, „Poeci”, „Daniele” i inni. Połączeni solidarnością grupową i interesami, posługujący się wprawnie relatywizmem moralnym, szyderstwem i ośmieszaniem. Często, w razie pilnej potrzeby, pełniące rolę „dyżurnych autorytetów moralnych”, szczujących przeciw zbyt niepokornym, zbyt dociekliwym – myślącym, ponad ICH miarę, po prostu inaczej.

Ta książka jest właśnie o nich.

Cena: 31 zł

Kalendarze na 2014 r.: książkowe z poradami prawnymi (29 zł) oraz trójdzielne od 14 zł.

Informacji udziela: Elżbieta Paź-Latoszek tel. (22) 631-96-27