Spotkanie Komisji Zakładowych

Spotkanie Komisji Zakładowych

27 lutego br. na Politechnice Warszawskiej odbyło się spotkanie Komisji Zakładowych NSZZ „Solidarność” działających w zakładach i przedsiębiorstwach na terenie Dzielnicy Warszawa-Śródmieście. Na spotkaniu były obecne władzy ZRM. Andrzej Kropiwnicki, przewodniczący ZRM, omówił polityczno-ekonomiczną sytuację w kraju oraz opowiedział o głównych kierunkach polityki Związku na rok 2008. Zebranym została przedstawiona oferta ubezpieczeniowa firmy Modus. Później rozpoczęła się dyskusja, w której przedstawiciele KZ omawiali bieżące problemy swoich komisji.

– To jest już drugie spotkanie, które zorganizowaliśmy, – powiedziała Elżbieta Orkan-Łęcka, sekretarz KZ na Politechnice Warszawskiej, – ideę takich spotkań zaproponował parę lat temu Jerzy Wielgus, ówczesny przewodniczący ZRM, ale tylko Śródmieście na razie ją podtrzymało. Mam nadzieję, że inne Dzielnice włączą się w ten ruch, ponieważ takie spotkania są bardzo potrzebne. Działacze związkowi mają możliwość nawiązania osobistych kontaktów, wymieniają doświadczenia oraz mogą uzyskać szybkie i wyczerpujące odpowiedzi na swoje pytania od władz Regionu Mazowsze.

W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele ponad 40 KZ NSZZ „Solidarność”.