Apel o pomoc

W związku z pogarszającym się stanem zdrowia 14 letniej Karoliny, córki naszej koleżanki z naszego Związku u której w 2003 r. rozpoznano guza mózgu o charakterze złośliwym z przerzutami od rdzenia kręgowego. Wówczas Karolina została poddana operacji neurochirurgicznej a następnie przeszła półtoraroczną chemioterapię i radioterapię w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie. Powyższa sytuacja wiąże się z bardzo licznymi wyjazdami i pobytami na oddziale szpitalnym lub w hotelu.
Po zakończeniu leczenia …

Po zakończeniu leczenia była cały czas pod kontrolą poradni onkologicznej ( wizyty co 6 tygodni, badania ). Agresywne leczenie nowotworowe wycieńczyło organizm dziecka ( ma uszkodzone nerki, niedosłuch, ogólną anemię ). W styczniu 2006 r. u Karoliny zdiagnozowano przerzuty w głowie. W celu ratowania jej życia ponownie podjęto leczenie chemioterapią. Obecnie kol. Renata jest zmuszona wyjeżdżać z córką na ok. 1 tydzień dwa razy w miesiącu do Warszawy ( oddalonej 500 km od miejsca zamieszkania, co wiąże się z wydatkiem ok. 200 zł. za samą tylko podróż.

Leczenie chemioterapią powoduje poważne powikłania, stąd też mają miejsce, częste i nieplanowane pobyty w Szpitalu. W domu jest też często poddawana kuracji antybiotykami i potrzebuje odpowiedniej diety, pielęgnacji i sporej ilości różnych leków.

Na niedomiar złego z Panią Renatą rozwiązana została umowa o pracę w miesiącu listopadzie 2006 r. ( sprawa jest w Sądzie Rejonowym Pracy w Słubicach- publikacja wyroku 30.01.2007). Ponieważ środki pieniężne którymi dysponuje Pani Renata i jej rodzina, są bardzo skromne i niewystarczające na pokrycie bieżących wydatków związanych z chorobą jej córki, Komisja Zakładowa NSZZ ? Solidarność? PSM C.Hartwig Warszawa S.A. chciałaby w jej imieniu prosić Zarząd Regionu  i ludzi dobrej woli o pomoc w postaci zbiórki pieniędzy, dzięki którym choć w części będzie możliwe udzielenie wsparcia w zwalczaniu tej bezlitosnej choroby.

Z góry dziękujemy za zrozumienie i okazaną pomoc –  środki pieniężne na ten cel prosimy przekazywać na konto :  Komisja  Zakładowa NSZZ ? Solidarność? PSM C.Hartwig Warszawa S.A. nr rachunku : 11 1020 5402 0000 0102 0141 6692 z dopiskiem ?Pomoc dla Karoliny? skąd zebrane środki w trybie niezwłocznym zostaną przekazane na w/w pomoc. W przypadku jakichkolwiek problemów z przekazaniem środków na powyższy cel, proszę o bezpośredni kontakt na Przew. KZ Henryk Giecołd tel. 0 664 126 046.

Z poważaniem i związkowym pozdrowieniem.

PRZEWODNICZĄCY

K.Z. NSZZ ?SOLIDARNOŚĆ?