Spotkanie w KZ Polfa Warszawa S.A.

W dniu 19.01.07r. w Polfie Warszawa S.A. odbyło się spotkanie Komisji Zakładowej NSZZ Solidarność z Przewodniczącym Komisji Krajowej NSZZ Solidarność – Januszem Śniadkiem. W spotkaniu udział wzięli również: Przewodniczący KZ NSZZ Solidarność z Polfy Tarchomin – Tomasz Walicki, Przewodniczący Sekretariatu Przemysłu Chemicznego NSZZ Solidarność, Członek Prezydium Komisji Krajowej – Andrzej Konecki oraz Przewodnicząca Sekretariatu Służby Zdrowia NSZZ Solidarność, Członek Prezydium Komisji Krajowej – Mariola Ochman. Przewodnicząca KZ Polfa Pabianice – Agnieszka Malinowska  nie mogąc przyjechać na spotkanie przysłała pismo do Przewodniczącego KK.
Związkowcy poprosili Pana Janusza Śniadka o przekazanie na spotkaniu, które odbyło się  tego samego dnia o godz. 13.00 z Prezydentem RP – Lechem Kaczyńskim problemów związanych z Polskim Holdingiem Farmaceutycznym oraz zwrócili się z prośbą o doprowadzenie do rozmów zarządów spółek, przedstawicieli związków zawodowych z Ministrem Skarbu Państwa.
Obecni na spotkaniu Członkowie Prezydium Komisji Krajowej NSZZ Solidarność (Mariola Ochman, Andrzej Konecki) zostali poproszeni o interwencję w sprawie PHF S.A. na spotkaniu w dniu 23 stycznia z Premierem – Jarosławem Kaczyńskim.