Prośba o udział w pikiecie

Organizacje Związkowe NSZZ ?Solidarność? Region Mazowsze

W dniu 25 stycznia 2007 r. przed siedzibą Zarządu Grupy Solid Security w Warszawie (ul. Postępu 17) w godzinach 14.00 ? 16.00 odbędzie się pikieta w obronie praw pracowniczych i związkowych pracowników ochrony.
Zwracamy się z apelem do członków Związku o solidarność i jedność z kolegami i liczne wsparcie pikiety!
Informujemy, iż koszty związane z dojazdem uczestników na miejsce akcji zostaną refundowane z Regionalnego Funduszu Strajkowego.

Pracownicy ochrony …

Organizacje Związkowe NSZZ ?Solidarność? Region Mazowsze

Pracownicy ochrony  w trosce o bezpieczeństwo ludzi i powierzonego im mienia, a w efekcie w trosce o bezpieczeństwo nas wszystkich chcą podwyższać jakość usług świadczonych przez swoje firmy.
Codziennie w biurowcach, urzędach, centrach handlowych i na naszych osiedlach spotykamy pracowników ochrony. Wymagamy od nich profesjonalizmu, poświęcenia, kultury osobistej.
Aby rozmawiać o swoich problemach, pracownicy grupy kapitałowej Solid Security zorganizowali się w związek zawodowy. Niestety pracodawca nie reaguje na wielokrotnie ponawiane próby podjęcia dialogu. Jednocześnie nie respektuje on prawa pracowników do organizowania się w związek zawodowy i utrudnia funkcjonowanie istniejącej organizacji. Zaistniała sytuacja zmusza Komisję Międzyzakładowej Organizacji Związkowej w Solid Group Sp. z o.o., Solid Security Sp. z o.o. i Grupie Solid Security Sp. z o.o. do niezwłocznego podjęcia czynności zmierzających do nagłośnienia sprawy oraz innych działań zgodnych z ustawą o związkach zawodowych i ustawą o rozwiązywaniu sporów zbiorowych.