List Kondolencyjny

Piotr Duda

Przewodniczący Zarządu Regionu
Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ ?Solidarność?

Zarząd Regionu Mazowsze NSZZ ?Solidarność?, wstrząśnięty tragedią, jaka miała miejsce 28 stycznia 2006 roku, podczas Ogólnopolskiej Wystawy Gołębi w Katowicach, pragnie przekazać na ręce Pana Przewodniczącego najgłębsze wyrazy współczucia i międzyludzkiej solidarności.

Łączymy się w bólu …

Piotr  Duda

Przewodniczący Zarządu Regionu

Śląsko-Dąbrowskiego NSZZ ?Solidarność?

Łączymy się w bólu z całą Społecznością Górnego Śląska; w sposób szczególny z Rodzinami Ofiar ? niewinnych ludzi, którzy ponieśli śmierć w tak dramatycznych okolicznościach. Jedni z Nich- pracując, inni realizując swoje umiłowane hobby, jakim na Śląsku jest hodowla gołębi. Szukając relaksu i spotkań z przyjaciółmi znaleźli nagłą i okrutną śmierć. Wyrwała Ich ona ze świata żyjących i pogrążyła w rozpaczy i cierpieniu nie tylko Ich najbliższych, ale okryła żałobą dusze wszystkich Polaków. Wobec takiej tragedii brakuje słów ? nie oddają one tych uczuć, którymi wszyscy jesteśmy przepełnieni…

Przyjmijcie więc zapewnienie o naszej łączności z Wami w tych bolesnych chwilach, o pamięci w modlitwie za Zmarłych i za Ich Rodziny.

Prosimy też o przyjęcie symbolicznego wsparcia materialnego na potrzeby Ofiar tej tragedii oraz Ich Bliskich.

Niech w tych trudnych chwilach Bóg zachowa Was w swojej szczególnej opiece.

Zarząd Regionu Mazowsze