Pomoc dla Agaty

Agata Perzyńska ur. 02.12.1992 od trzech lat walczy z ciężkim przypadkiem cukrzycy. Po hospitalizacji we wrześniu 2003 r., przyjęta w stanie śpiączki cukrzycowej z poziomem cukru 1159 jed. we krwi, kilkakrotnie w ciągu dnia otrzymuje zastrzyk z insuliny Gensulin R i Gensulin N,  jest pod stałą kontrolą i opieką Poradni Cukrzycowej Akademii Medycznej w Gdańsku. Codzienne przyjmowanie kilku zastrzyków insuliny uniemożliwia jej prowadzenie normalnego trybu życia i nauki w szkole.  Rozwiązaniem problemu codziennych zastrzyków może być pompa insulinowa, niestety rodzice Agaty nie są na tyle zamożni, aby z własnych środków zakupić taką pompę której koszt wynosi 20 tys. zł. Podłączenie takiej pompy zmniejsza ryzyko ewentualnych dalszych powikłań cukrzycowych w nerkach, zmian miażdżycowych itp. oraz obniży stopę cukrzycową.

Pomóżmy Agacie wrócić do normalnego życia.
Poprzez Fundację Dzieciom ,,ZDĄŻYĆ Z POMOCĄ? przekazując 1% z odpisu podatku dochodowego możemy zmniejszyć cierpienia i przywrócić radość dziecka.
Wpłaty należy przesyłać na konto:
Fundacja Dzieciom ,,Zdążyć z pomocą?
PKO BPXV O/ Warszawa Nr 50 1020 1156 0000 7902 0007 7248

z dopiskiem ,,darowizna na leczenie i rehabilitację Agaty Perzyńskiej?
Wszystkim darczyńcom za okazaną pomoc serdecznie dziękuję

Krzysztof  Żmuda
Przewodniczący KM NSZZ ,, Solidarność? Stoczni Północnej S.A. w Gdańsku