Młodzi działają

18 czerwca br. odbyło się spotkanie mazowieckiej Sekcji Regionalnej Problemowej Młodych. W spotkaniu uczestniczył m. in. Grzegorz Iwanicki Sekretarz ZRM, Krzysztof Filip Przewodniczący OZ w NFZ oraz Andrzej Jaszczuk Przewodniczący OZ przy Urzędzie Miasta st. Warszawy.

Andrzej Jaszczuk opowiedział  zebranym o działalności w ramach której zwiększył uzwiązkowienie do 1,2 tys. osób. Wśród omawianych tematów o pojawiły się również wątki dotyczące ubezpieczenia medycznego, programów sportowych i programu ochrony urzędników od odpowiedzialności materialnej.

Podczas spotkania Monika Sobiech (Przewodnicząca KM 3390 w Nielsen) przedstawiła prezentację dotyczącą przynależności do Sekcji Młodych. W trakcie prezentacji zebrani dyskutowali o powodach przynależności do Sekcji oraz oczekiwaniach wobec planowanych kierunków działań. Wśród wymienionych znalazły się m. in. szkolenia oraz pracownicze programy sportowe.

W prezentacji zostały zawarte propozycje działań, które mogłyby przełożyć się na lepsze funkcjonowanie Sekcji , m.in. badanie zasięgu młodych osób zrzeszonych w Regionie w trzech kategoriach wiekowych (do 30 r. ż., 31-35 lat, 36-40 lat) oraz zorganizowanie warsztatów dla członków Sekcji.

Podczas spotkania wybrany został również wzór logo Sekcji oraz opracowano wzór ulotki propagującej przynależność do Sekcji Młodych.

Spotkania Sekcji Młodych Regionu Mazowsze odbywają się w każdy przedostatni poniedziałek miesiąca. Kolejne planowane jest na dzień 23 lipca br.