XXXVI Pielgrzymka Ludzi Pracy do Częstochowy

Zarząd Regionu Mazowsze zaprasza członków Związku do udziału w XXXVI Pielgrzymce Ludzi Pracy do Częstochowy, która odbędzie się w dniach 15 – 16 września 2018 r. Tegoroczna pielgrzymka ma wyjątkowy charakter, ponieważ odbywa się w roku stulecia odzyskania niepodległości przez Polskę.

W tym roku, nasze pielgrzymowanie zyskuje intencję szczególną: podziękowanie za sto lat niepodległości Polski.[…] Ludzka praca i niepodległość nawzajem się warunkują i szczególnie w Polsce są ze sobą integralnie związane. To przecież w naszym kraju, o niepodległość wyraźnie i skutecznie upomnieli się w sierpniu 1980 roku właśnie ludzi świata pracy. „Mamy obowiązek pielęgnować nadzieję Sierpnia’80” – mówił w 1984 roku, kilka miesięcy przed swoją męczeńską śmiercią bł. ks. Jerzy Popiełuszko. W tym roku […] udajemy się na Jasną Górę, po to właśnie by tę nadzieję pielęgnować i poprosić o pomyślność dla naszej Ojczyzny. […]Spotkajmy się na Jasnej Górze!” – z listu Piotra Dudy, przewodniczącego NSZZ „Solidarność” Pismo ws. pielgrzymki

ZRM organizuje wyjazd autokarem w dniu 16 września (niedziela).

Zgłoszenia przyjmujemy do 31 sierpnia 2018 r.

e-mail: prasowymazowsze@tlen.pl

UWAGA!
Członkom związku 50% dofinansowanie (koszty Pielgrzymki będą zależały od ilości zgłoszeń).