Warsztaty szkoleniowe Sekcji Młodych Regionu Mazowsze

W dniach 30 listopada – 2 grudnia br. w Ośrodku Caritas w Słupnie członkowie Problemowej Sekcji Młodych Regionu Mazowsze spotkali się na warsztatach szkoleniowych. W spotkaniu udział wzięli: Zastępca Przewodniczącego Zarządu Regionu Mazowsze Waldemar Dubiński, Sekretarz Grzegorz Iwanicki oraz Mateusz Szymański z Komisji Krajowej, który wygłosił wykład nt. działalności Sekcji Młodych.  W trakcie gorących dyskusji poruszono tematy i zadania oraz sektory, w których jest możliwość i potrzeba działania Młodych. Z ramienia Regionalnej Sekcji Młodych szkolenie przeprowadziła Monika Sobiech. W trakcie spotkań z przedstawicielami Prezydium ZRM rozmawiano o problemach Młodych, potrzebie istnienia Sekcji oraz oczekiwaniach, jakie przed nimi stawia Związek oraz obecny świat. „Rozstaliśmy się wiedząc o wiele więcej o naszych koleżankach i kolegach z Sekcji, a także znając się lepiej nawzajem. Poznaliśmy zalety każdego z nas. Obmyśliliśmy plany na następne miesiące. Przedyskutowaliśmy strategie rozwoju Sekcji. Ustaliliśmy także chęć kolejnego spotkania i kontynuacji rozpoczętego szkolenia oraz dyskusji ” – podsumował szkolenie Maciej Tyczyński Przewodniczący Krajowej Sekcji Młodych oraz Przewodniczący Problemowej Sekcji Młodych Regionu Mazowsze.