IX. Turniej Piłki Nożnej o Mistrzostwo Regionu Mazowsze NSZZ „Solidarność”

UWAGA!!!

We wtorek 3 września br. po godzinie 17.00 na fb Regionu Mazowsze odbędzie się transmisja wideo na żywo – losowanie grup IX. Mistrzostw Regionu Mazowsze.

Zapraszamy!

Już w najbliższą sobotę 7 września br. o godz. 9.00, 16 drużyn spotka się na murawie aby wziąć udział w IX. Turnieju Piłki Nożnej o Mistrzostwo Regionu Mazowsze NSZZ „Solidarność”. Rozgrywki organizowane w ramach 39. rocznicy powstania naszego Związku.

W tegorocznym Turnieju o Mistrzostwo Regionu Mazowsze NSZZ „Solidarność” zmierzą się drużyny:
1. Oddział Żyrardów
2. PIT – RADWAR
3. Łukasiewicz – Instytut Tele- i Radiotechniczny
4. MZA
5. PGNiG Termika I
6. Sekcja Młodych & NFZ
7. PKP PLK
8. Urząd m. st. Warszawy
9. Miejski Ogród Zoologiczny
10. Serta Polska
11. PKP IC
12. Koleje Mazowieckie
13. IPN
14. Toyota
15. Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej
16. PGNiG Termika II

Sponsorami tegorocznego Turnieju zostali:
Totalizator Sportowy S.A.
PKP Intercity
Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji
PGNiG Termika

Darczyńcy, którzy do tej pory przekazali wsparcie oraz fantastyczne gadżety dla uczestników wydarzenia: Fundacja PGE Energia Ciepła, Biuro Sportu Urzędu m. st. Warszawy, Ministerstwo Obrony Narodowej, Senat RP, PGNiG Termika, IPN, Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, Dzielnica Praga Północ, Ministerstwo Kultury, Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, PKP PLK, Rada m. st. Warszawy, Kancelaria Prezydenta RP, MZA, Niepodległa, Łukasiewicz – Instytut Tele- i Radiotechniczny, Organizacja Związkowa w NFZ Centrala oraz Ewa Tomaszewska Poseł na Sejm RP.

Patronat Honorowy nad Turniejem objęła Ilona Soja – Kozłowska Burmistrz Dzielnicy Praga-Północ m. st. Warszawy.
Tak jak w ubiegłych latach rozgrywki odbędą się na obiekcie sportowym należącym do Dzielnicowego Ośrodka Sportu i Rekreacji Praga Północ Prawy Brzeg (ul. Kawęczyńska 44). Kolejny raz na murawie zmierzą się ze sobą drużyny firmowe, zgłaszane przez Organizacje Zakładowe, Międzyzakładowe, Oddziały i Sekcje Regionu Mazowsze. Na najlepsze drużyny i najlepszych zawodników będą czekały atrakcyjne nagrody. Oprócz trofeów sportowych (pucharów, medali, dyplomów) zwycięskie drużyny otrzymają bony podarunkowe na zakupy w sklepie sportowym. Nie zabraknie również nagród indywidualnych dla najlepszego Strzelca i Bramkarza Turnieju. Specjalną nagrodę otrzyma także zawodnik, który zwycięży w konkursie rzutów karnych.
Poza głównymi rozgrywkami piłkarskimi tradycyjnie zaplanowany jest również Turniej Tenisa Stołowego oraz Turniej Piłkarzyków Stołowych, do których zapisać będzie się można w dniu Turnieju. Przewidziana jest także loteria z nagrodami. Nie zabraknie upominków dla kibiców i atrakcji dla najmłodszych.
Tytułu mistrzowskiego bronić będzie drużyna z PKP Intercity, liczymy zatem na wielką dawkę sportowych emocji.
Zapraszamy do udziału!