Bal Karnawałowy

1 lutego br. sala konferencyjna Regionu Mazowsze zamieniła się w najprawdziwszą salę balową. Mazowiecką „Solidarność” odwiedziły księżniczki, piraci, rozmaite zwierzątka, a nawet Diabolina i Iron Man. Organizatorem Balu Karnawałowego dla dzieci członków oraz sympatyków Związku była Sekcja Młodych Regionu Mazowsze przy wsparciu Zarządu Regionu Mazowsze.

Dzieci tańczyły w rytm popularnych utworów, brały udział w licznych konkursach i czasami naprawdę trudno było dotrzymać im kroku. O świetną zabawę uczestników Balu zadbali wspaniali animatorzy z La Gala Event. Wir zabawy porwał nie tylko milusińskich, ale też wszystkich rodziców i opiekunów. Odbył się pokaz talentów, wybór króla i królowej balu oraz nauka układu tanecznego, który uczestnicy mogli podziwiać w pełnej krasie na zakończenie imprezy. Wszyscy goście mogli poprawić swój image w kąciku malowania twarzy, a także pokazać swoje umiejętności konkursie plastycznym. Odbyły się nawet zawody w przeciąganiu liny, w których udział wzięli także rodzice. Zwyciężyła drużyna dziewcząt, chociaż panowie walczyli bardzo zaciekle.

Atrakcją tegorocznego Balu Karnawałowego była również loteria fantowa, gdzie każdy los był losem wygranym. Losowaniu nagród towarzyszyły niesamowite emocje, a radość z licznych upominków była ogromna.

W trakcie zabawy uczestnicy Balu zajadali się smakołykami przygotowanymi przez rodziców, opiekunów oraz organizatorów.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za tak aktywny udział w tym niesamowitym wydarzeniu. Mamy nadzieję, że pozytywne emocje gości Balu staną się zachętą na przyszłość dla jeszcze większej liczby osób w kolejnych latach.

Pozdrawiamy gorąco wszystkich naszych przebierańców i do zobaczenia na Balu Karnawałowym 2021!

Już niedługo zamieścimy super filmik z Naszego wydarzenia – zachęcamy do śledzenia na bieżąco fanepage’u Regionu Mazowsze w serwisie Facebook!