Pogrzeb Biskupa Józefa Zawitkowskiego

7 listopada w Bazylice Katedralnej w Łowiczu pod przewodnictwem Metropolity Łódzkiego Arcybiskupa Grzegorza Rysia odbyły się uroczystości pogrzebowe  śp. Biskupa Józefa Zawitkowskiego w uroczystościach Region Mazowsze NSZZ „Solidarność” reprezentowali:  Teresa Kowalska- Suchecka  Przewodnicząca Rady Oddziału NSZZ ,,Solidarność” w Łowiczu oraz Andrzej Kierzkowski członek Zarządu Regionu Mazowsze NSZZ „Solidarność” . Homilię wygłosił Biskup Diecezji Warszawsko – Praskiej Romuald Kamiński. Do rodzinnej miejscowości Biskupa udała się delegacja łowickiej Solidarności ze sztandarem Oddziału na Mszę Świętą pogrzebową w kościele parafialnym w Żdżarach pod przewodnictwem Biskupa Pomocniczego Diecezji Łowickiej Wojciecha Osiala. śp. Biskup Józef Zawitkowski był przyjacielem „Solidarności” . Podczas XXV Krajowego Zjazdu Delegatów otrzymał wyróżnienie Zasłużony dla NSZZ „Solidarność”. Tak bardzo ukochał Solidarność, że nie mogło nas zabraknąć w jego ostatniej drodze powiedziała po pogrzebie Teresa Kowalska-Suchecka