WSKAZÓWKI EFFAT W SPRAWIE ZATRUDNIANIA PRACOWNIKÓW AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ

W rolnictwie, turystyce i przemyśle spożywczym coraz częściej korzysta się z usług pracowników agencji pracy tymczasowej (pracowników tymczasowych). Tendencja ta sprawia, że normalne stosunki pracy zastępowane są stosunkami charakterystycznymi dla pracy tymczasowej, co jest niekorzystne dla wszystkich zainteresowanych. W załączniku przedstawiamy listę zagadnień dla związkowców opracowaną przez Europejską Federację Pracowników Przemysłu Żywności Rolnictwa i Turystyki (EFFAT) dotyczącą zatrudniania pracowników przez agencje pracy tymczasowej w sektorze przetwórstwa Rolno – spożywczego i hotelarstwa.
Zamieszczone wytyczne są argumentami jak walczyć o stałe zatrudnienie, równą płacę ze standardami socjalnymi,
o poprawę jakości produktów etc.

Załącznik: 1136_eb4f75a19868b483f5200f5a1383fae2.pdf

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz